AA Gent krijgt veeg uit de pan: De spelers druipen van verveling

AA Gent krijgt veeg uit de pan: "De spelers druipen van verveling"

17-02-2017 10:00
7

In de Europa League was het donderdagavond genieten geblazen. Anderlecht en AA Gent wonnen, Racing Genk speelde gelijk op verplaatsing. Vreugde alom, behalve dan bij Hugo Camps.

De columnist van Het Laatste Nieuws vindt dat de prestaties van de Belgische ploegen niet veel voorstellen. Het heiligdom Barcelona is ontwijd. Ook Arsenal is van goddelijke hoogte getuimeld. Het helpt ons over eigen schaamte heen. Dat Racing Genk gelijkspeelt tegen een Roemeense dorpsclub, maakt geen indruk. Nu Gent Tottenham klopt, heet het dat geschiedenis is geschreven, maar alleen voor de animositeit van lokale dorpelingen", aldus Camps.

Camps vreest dat de Europa League bitter weinig mensen boeit. "De Europa League heeft weinig uitstraling. Aan alles voel je dat het een substituut-competitie is. Er wordt geroteerd bij het leven, want zondag wacht de echte inzet. Weet iemand nog wie vorig seizoen de Europa League heeft gewonnen? Ik vrees geen mens, buiten Spanje. Het is in de perceptie zo tweederangs."

Ondanks de zeges vindt Camps dat de Belgische ploegen weinig interesse lijken te hebben in het toernooi. "Voor Belgische clubs is het sowieso een troostprijs. De nationale competitie primeert. Europa als ongewenst intermezzo, bijna. Maar het geld is goed en dus gaan Anderlecht, Gent en Genk voor volle winst. Terwijl ze druipen van verveling bij het instappen van het vliegtuig. Van een magische thrill geen spoor. Verplicht nummer."