Cercle Brugge staat op het punt overgenomen te worden door Franse topclub

Cercle Brugge staat op het punt overgenomen te worden door Franse topclub

15-02-2017 20:34

AS Monaco staat op het punt om meerderheidsaandeelhouder te worden bij Cercle Brugge. De Franse topclub heeft een bod gedaan. De Vereniging heeft nu één maand om dit bod te aanvaarden of te weigeren.

AS Monaco heeft Cercle Brugge ten huwelijk gevraagd. Dat meldt groen-zwart zelf op zijn webstek. De Vereniging zit financieel aan de grond en zag zichzelf genoodzaakt op zoek te gaan naar buitenlandse investeerders.

Het rijke AS Monaco van de Russische zakenman Dmitry Rybolev wordt meerderheidsaandeelhouder. De Franse club zal het jaarlijks explotatieverlies van ongeveer één miljoen euro opvangen in ruil voor het grootste deel van de macht.

Cercle krijgt wel de garantie dat de eigenheid van de ploeg niet verloren zal gaan. Groen-zwart zal deel blijven uitmaken van de raad van bestuur en Frans Schotte blijft waarschijnlijk voorzitter. Monaco zal wel een technisch directeur aanstellen.

De raad van bestuur van Cercle moet nu groen licht geven om de onderhandelingen met Monaco verder te zetten. De deal zal in principe in de komende weken afgerond worden.