Draaien fans op voor egostrijd in Brussel? Geen alternatieven

Draaien fans op voor egostrijd in Brussel? "Geen alternatieven"

15-02-2017 18:42

Donderdag komt het college van de burgemeester en schepenen van Brussel samen. Dan wordt er beslist of parking C al dan niet open mag voor het grote publiek voor het grote publiek voor de bekerfinale tussen KV Ooisten en Zulte Waregem op 18 maart en de uitverkochte interland van de Rode Duivels op 25 maart tegen Griekenland.

Alain Courtois (MR) dreigt al een tijdje om de parking te laten sluiten. De De Brusselse schepen heeft een conflict met de gemeente Grimbergen over de buurtweg die bouw van het Eurostadion verhindert.

Woensdag sprak een delegatie van de KBVB in het Brusselse stadhuis met Courtois en burgemeester Yvan Mayeur (PS) over de huidige gang van zaken. Voorzitter Francois De Keersmaecker zei na afloop tegen Het Laatste Nieuws een "goed gevoel" over te houden aan het gesprek. "Ik heb hen gevraagd om het gezond verstand te laten primeren in een zaak die toch absurde proporties aanneemt."

Groot probleem
Indien de parking niet open mag op de dagen van de wedstrijd, is er een groot probleem. Er zijn immers geen alternatieven om te parkeren. "Zonder toegang tot parking C lijkt het ons niet mogelijk om de organisatie van die twee evenementen ordelijk te laten verlopen. Ik heb de indruk dat er wel begrip was voor ons standpunt. Tenslotte hebben de supporters geen enkele schuld aan die hele toestand."