''Ik denk dat Constant Vanden Stock zich in zijn graf heeft omgedraaid''

''Ik denk dat Constant Vanden Stock zich in zijn graf heeft omgedraaid''

11-02-2017 14:00
3

Lukasz Teodorczyk was de grote afwezige op het Gala van de Gouden Schoen. Anderlecht baalde hier flink van en riep de topschutter op het matje. Tot een sanctie kwam het niet en Hugo Camps oordeelt scherp over de kwestie.

''René Weiler is een slapjanus. Hij wou een bestraffend gesprek voeren met Teodorczyk, maar durfde niet met het oog op de titel. Herman Van Holsbeeck was al even kruiperig in het niet-willen-weten'', zo luidt de kritiek van de columnist in Het Laatste Nieuws.

Camps vindt het een trieste zaak voor een grote club als Anderlecht. ''De afwezigheid van de Pool op de Gouden Schoen mag mysterie blijven. ''Het werpt een triest beeld over de grootste club van het land. Ik denk dat Constant Vanden Stock zich in zijn graf heeft omgedraaid. De eminentie had niet zoveel op met basisdemocratie.''

De schrijver is sowieso niet onder de indruk van Teodorczyk. ''Who the fuck is Teodorczyk? In Italië zou deze schraalhans barkeeper zijn. Hij scoort makkelijk, jawel, maar nooit eens met een gelikte bal in de kruising, altijd in verrommeling. Immens droevig toch dat een hark van vreemde origine soeverein is aan de chique club die Anderlecht pretendeert te zijn'', besluit een zeer kritische Camps.