Na OHL flirt ook eersteklasser met Chinese investeerders: Op zoek naar know how

Na OHL flirt ook eersteklasser met Chinese investeerders: "Op zoek naar know how"

11-02-2017 07:48

Oud-Heverlee Leuven staat op het punt om in zee te gaan met Chinese investeerders, maar daar lijkt het niet bij te blijven. Ook KVC Westerlo ziet wel wat in vers geld uit het Verre Oosten. Daarover is voorzitter Herman Wijnants alvast bijzonder eerlijk.

"Een Belgische investeerder is nog altijd ideaal, maar ik sta nu ook open voor buitenlandse investeerders", windt de sterke man van Westel er geen doekjes om in Het Laatste Niews. "Vooral de Chinezen tonen veel interesse, mede omdat China in 2030 het WK wil organiseren en ze op zoek zijn naar expertise en knowhow om ginder hun jeugdopleidingen te verbeteren."

"De mensen die hier geweest zijn, geven mij voorlopig een correcte indruk. Ze zijn meer begaan met de jeugdopleiding en de werking van de club dan met de marktwaarde van spelers. Maar voorlopig blijft het bij verkennende gesprekken en voor het einde van het seizoen zal er niets gebeuren." Westerlo stevende eind vorig jaar af op een financiële injectie via een deal met sponsor Soudal, maar dat ging in extremis niet door. Sindsdien zoekt de club wanhopig naar vers kapitaal.