'Zulte Waregem hoopt twaalf miljoen euro te vangen voor goudhaantje'

'Zulte Waregem hoopt twaalf miljoen euro te vangen voor goudhaantje'

08-02-2017 07:00
1

De jacht op Soualiho Meité gaat onverminderd verder. De middenvelder wordt dit seizoen door Zulte Waregem geleend van Lille OSC en maakt veel indruk. Half Europa zit achter de diensten van de Fransman. Hij kan twaalf miljoen euro opleveren.

Zulte Waregem zal de koopoptie van 300.000 euro zonder twijfel lichten. Essevee zal als (toekomstig) eigenaar dus de onderhandelingen moeten voeren met de geïnteresseerde clubs. AS Monaco en Bayer Leverkusen zijn de topkandidaten, weet Het Nieuwsblad. Met de Fransen zou volgens Engelse bronnen een voorakkoord zijn, maar Zulte ontkent dat. Ook enkele Engelse laagvliegers toonden al interesse, maar Meité wil enkel naar een club uit de top acht.

Essevee wil het spel hard spelen, want Lille krijgt maar liefst 60% van de transfersom. Een terugkeer naa de Noord-Franse club lijkt overigens ook nog altijd een optie. De komende dagen gaan de West-Vlamingen spreken met geïnteresseerde clubs. Als ze er aan de  Gaverbeek in slagen om twaalf miljoen euro te krijgen, houdt de club zelf 4,8 miljoen euro over.

Bij Zulte zijn ze alleszins tevreden dat januari achter de rug is. Zowel tegen Eupen als tegen Gent kende Meité niet zijn beste match. "Transferbeslommeringen", liet coach Francky Dury weten . "Die jongen wordt nog tot een paar uren voor de match gek gebeld."