Bruggeling moet niet hopen op de Rode Duivels: 'Van een ander niveau'

Bruggeling moet niet hopen op de Rode Duivels: 'Van een ander niveau'

06-02-2017 21:24

Jelle Vossen is met veertien doelpunten in de competitie bezig aan een goed seizoen. Hij verkeert in topvorm. Hier en daar wordt geopperd voor een nieuwe selectie voor de Rode Duivels. Niet iedereen vindt dat een goed idee.

Bondscoach Roberto Martinez liet zich al meermaals zien in de tribunes van Belgische ploegen. Een oproeping voor de nationale ploeg als speler in de eigen competitie is niet meer ondenkbaar. Toch vindt Philippe Albert het geen goed idee om Vossen op te roepen.

"Vossen scoorde al zijn veertiende doelpunt van dit seizoen en speelt beter en beter. Maar toch is een terugkeer naar de nationale ploeg niet meteen een optie", zegt de ex-Rode Duivel in La Capitale.

"Jelle, die ik enorm respecteer, is een zeer goede aanvaller voor het Belgische kampioenschap, maar hij staat ver af van Romelu Lukaku, Christian Benteke, Eden Hazard en Dries Mertens, die van een ander niveau zijn. Hij ging zijn kans al eens in Engeland, maar in tegenstelling tot de andere Belgen, kon hij er niet overtuigen en dat was zelfs in Tweede Klasse...", klinkt het.