OFFICIEEL: Eupen laat spits gratis naar Cyprus vertrekken

OFFICIEEL: Eupen laat spits gratis naar Cyprus vertrekken

27-01-2017 17:53

Florian Taulemesse is niet langer een speler van AS Eupen. De 30-jarige spits vertrekt per direct naar het Cypriotische AEK Larnaca, zo meldt de club uit de Oostkantons op de website.

Taulemesse had bij Eupen nog een contract tot en met 30 juni, maar de clubleiding wilde een transfer niet in de weg staan. In goed overleg werd besloten om het contract te ontbinden, waardoor Taulamesse gratis de overstap naar Cyprus kan maken. De Franse spits speelde 3,5 jaar voor Eupen, nadat hij in juli 2013 overkwam van het Spaanse FC Cartagena. 

Algemeen directeur Christoph Henkel bedankt hem voor bewezen diensten. ''Florian heeft voor ons team altijd volledige inzet getoond en heeft veel mooie en belangrijke goals gemaakt. De samenwerking tussen ons is altijd zeer goed geweest en we zullen zeer goede herinnering aan onze gezamenlijke tijd behouden. We wensen hem zeer veel geluk voor de nieuwe etappe in zijn loopbaan. Veel geluk en bedankt Florian'', luidt de reactie op de clubsite.

De aanvaller scoorde in totaal 45 treffers in 124 optreden voor de Panda's. Dit seizoen was hij goed voor twee treffers in twintig duels.