Vanhaezebrouck viseert (met succes) MPH en Dury om eigen hachje te redden

Vanhaezebrouck viseert (met succes) MPH en Dury om eigen hachje te redden

25-01-2017 07:01
24

De topper tussen AA Gent en Club Brugge van komende zondag zal nog extra gepeperd zijn. Hein Vanhaezebrouck ontliep dinsdag een schorsing en zit dus op de bank tegen Blauw-Zwart. Hij ontliep die schorsing door Michel Preud'homme (en Francky Dury) zwart te maken.

Vanhaezebrouck werd op het matje geroepen voor zijn reactie na de rode kaart in de 2-3 nederlaag van 22 december tegen Anderlecht. De bondsprocureur vroeg één week schorsing voor Vanhaezebrouck, maar daar ging men bij Gent niet mee akkoord. Advocaat Sébastien Ronse haalde alles uit de kast om een straf te vermijden. Zo had hij beeldmateriaal van Michel Preud'homme en Francky Dury mee. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Gebruik van MPH en Dury
"Eerst werd Preud'homme door de mangel gehaald. "U ziet hier meneer Preud'homme. Dit soort gestes heeft meneer Vanhaezebrouck nooit tentoongespreid en heeft niets met het voetbal te maken. Het is een reactie op de man, van alle smaak ontdaan", aldus Ronse die daarna met Dury kwam. "En hier een voorbeeldje van afgelopen weekend: u ziet meneer Dury, die bijna in het oor van de vierde scheidsrechter gaat bijten en hem met grote gestes en fysieke belaging duidelijk maakt dat hij net oneens is met een niet-toegekende strafschop."

"Dan waren de gedragingen van meneer Vanhaezebrouck minder verregaand", klonk het nog bij Ronse. "Laat ons hier geen voorbeelddossier van maken, waarin meneer Vanhaezebrouck het slachtoffer is." De videobeelden hadden ook succes. Zo kreeg Vanhaezebrouck enkel een voorwaardelijke straf. Al zullen ze bij Club Brugge en Zulte Waregem niet tevreden zijn dat Vanhaezebrouck beelden gebruikte van zijn collega's.