Courtois gaat Witsel niet achterna: 'Speel liever bij grote ploegen'

Courtois gaat Witsel niet achterna: 'Speel liever bij grote ploegen'

23-01-2017 21:05
1

Het Chinese voetbal heeft met Axel Witsel alvast één Rode Duivel rondlopen. Dat lijkt ook de enige te gaan worden. Voor Thibaut Courtois zit een Chinese transfer er zeker niet in. Hij sluit dat alvast uit.

Witsel vertrok eerder deze maand naar China. Daar zal hij zo'n achttien miljoen euro per jaar gaan verdienen. Zo'n transfer ziet Courtois niet zitten. "Of ik interesse heb om voor achttien miljoen euro per jaar in China te gaan spelen? Dat moet elke speler voor zichzelf uitmaken. Iedereen moet zelf weten hoe hij zijn leven na het voetbal wil organiseren. Maar ik persoonlijk verkies bij grote ploegen te spelen", zegt hij in La Dernière Heure.

"Dan verdien je misschien een beetje minder geld, maar win je wel trofeeën in grote competities. Daar heb ík meer plezier in. Wie in China gaat spelen, weet dat hij daar moet werken met minder goede spelers, dat hij uit de spotlights van het internationale voetbal verdwijnt. Maar goed, momenteel jagen ze daar niet op doelmannen, dus dat is alvast makkelijk voor mij, ik moet niet kiezen", lacht hij.