Supporters van Anderlecht ontvangen Trebel met de nodige 'humor'

Supporters van Anderlecht ontvangen Trebel met de nodige 'humor'

23-01-2017 10:33
4

Sinds afgelopen week is Adrien Trebel een speler van Anderlecht. Zondag maakte de ex-speler van Standard meteen ook zijn debuut voor paars-wit. De aanhang van Anderlecht ontving hem een pak vriendelijker dan destijds Steven Defour.

Bij Anderlecht zijn de supporters de laatste jaren gewend geraakt aan ex-spelers van Standard. Door een deel van het publiek werd Defour nooit echt aanvaard. Bij Trebel lijkt er bij de fans een pak milder. Dat bleek zondag al toen de middenvelder mocht invallen. In de 84e minuut kwam Trebel in de plaats van Alexandru Chipciu.

Bij zijn invalbeurt kreeg Trebel van het meerendeel van het publiek applaus. Her en der was er ook boegroep en een middelvinger, maar er was een pak minder weerstand dan bij Defour.

Om de 25 jaar kampioen
Opvallend: Trebels naam werd niet meteen massaal gescandeerd door de fans van Anderlecht. Meteen na de wissel zong ze wel: "Standard est champions tous le 25 ans (Standard speelt slechts om de 25 jaar kampioen, nvdr)." Kwestie om de Rouches nog een beetje extra te pesten.