Ferrera blijft positief na pijnlijke nederlaag: Kan mijn groep weinig verwijten

Ferrera blijft positief na pijnlijke nederlaag: "Kan mijn groep weinig verwijten"

22-01-2017 23:48

KV Mechelen leed zondagavond een pijnlijk nederlaag tegen KVC Westerlo. Malinwa domineerde de hele partij, maar kon geen afstand nemen van Westerlo. In de laatste minuut kregen ze het deksel op de neus na een kapitale blunder van doelman Colin Coosemans.

KVM-trainer Yannick Ferrera panikeert echter niet. "Ik kan mijn groep weinig verwijten. Het is heel pijnlijk om vandaag te verliezen, maar ik ben absoluut niet bezorgd. Mijn spelers hebben alles gegeven en veel kansen afgedwongen", aldus Ferrera op de webstek van Mechelen.

“We voetbalden heel dominant. Het eerste kwartier na de pauze waren we heel goed. Als we dan 4-1 of 5-1 voor stonden, had niemand dat verrassend gevonden. We slaagden er echter niet in om te scoren. Dat is nu eenmaal voetbal. Soms lukt het, soms niet."

Ferrera beseft dat Malinwa punten verloor dankzij Coosemans, maar wilde zijn doelman niet bekritiseren. "We wisten dat dit ooit kon gebeuren. Door zijn speelstijl voorkomt hij veel doelpunten, maar soms incassseer je ook doelpunten."

"Er is natuurlijk een grens tussen assertief verdedigen en te veel willen laten zien, zoals hij vandaag gedaan heeft. Colin weet dat hij fout zat en hij zal hieruit leren. Ik ga hem niets verwijten."