''Man, wat heeft die jongen zijn eigen carrière naar de kloten geholpen zeg''

''Man, wat heeft die jongen zijn eigen carrière naar de kloten geholpen zeg''

21-01-2017 11:41

Cercle Brugge gaat voor één van de grootste verrassingen in deze transferperiode zorgen. De Vereniging staat op het punt om Ilombe Mboyo naar de Eerste Klasse B te halen. Johan Boskamp is verrast én streng voor Mboyo.

Mboyo werd in 2013 nog voor liefst vier miljoen euro van AA Gent naar Racing Genk getransferfeerd. De spits stelde teleur in Limburg en sindsdien gaat het heel snel bergafwaarts met zijn loopbaan. Boskamp haalt in Het Belang van Limburg uit naar Mboyo. ''Man, wat heeft die jongen zijn eigen carrière naar de kloten geholpen zeg. Enkele jaren geleden was hij zelfs nog Rode Duivel'', aldus de analist.

De enkelvoudig international staat sinds de zomer van 2015 onder contract bij het Zwitserse FC Sion, maar Mboyo speelde nog geen enkel(!) duel voor de club. ''Misschien kan hij Cercle Brugge helpen, maar die gozer heeft al anderhalf jaar niet meer gevoetbald hé! Ondertussen verdiende hij wel anderhalf miljoen per seizoen. Da's lekker'', besluit Bossie.

Naar verluidt is de transfer van Mboyo naar Cercle zo goed als in kannen en kruiken. Het zou overigens gaan om een uitleenbeurt.