UPDATE: 'Mboyo vindt akkoord, Eerste Klasse B heeft er attractie bij'

UPDATE: 'Mboyo vindt akkoord, Eerste Klasse B heeft er attractie bij'

20-01-2017 23:20
1

Ilombe Mboyo zoekt een nieuwe club, en die zoektocht lijkt nu ten einde. Eerder raakte bekend dat Union hem wilde, maar die deal komt er niet. Het is Cercle Brugge dat hem in de armen gaat sluiten.

Het Laatste Nieuws weet dat Cercle bijna rond is met Mboyo. De 29-jarige aanvaller zou namelijk in de loop van woensdag zijn medische testen afleggen. Als hij daarvoor slaagt kan hij aansluiten bij de Vereniging. Het is voorlopig onduidelijk of Cercle de spits wil huren of kopen. Zelf vertelde Mboyo in Het Laatste Nieuws dat hij zich graag wil bewijzen in een huurperiode van zes maanden.

Mboyo was in 2013 nog vier miljoen euro waard, dat was het bedrag dat Racing Genk op tafel legde om hem los te weken bij AA Gent. De transfer werd echter een flop, Mboyo vertrok door de achterdeur naar het Zwitserse FC Sion. Daar heeft hij na anderhalf nog geen enkele wedstrijd gespeeld. De Zwitsers willen dan ook voluit meewerken in dit dossier.

Update 18/01 23.55 uur: Volgens Gazet van Antwerpen is de transfer van Mboyo naar Cercle Brugge in kannen en kruiken. Mboyo slaagde op zijn medische tests en de aanvaller zou de club via sms laten weten hebben dat hij niet kan wachten om voor Cercle Brugge te spelen. Mboyo wordt voor zes maanden gehuurd. 

Update 20/01 23.20 uur: Het Laatste Nieuws meldt dat de transfer van Mboyo nu ook officieel rond is. De spits zou zijn huurcontract bij Cercle ondertekend hebben.