Astronomische salarissen in China binnenkort verleden tijd

Astronomische salarissen in China binnenkort verleden tijd

20-01-2017 16:00
1

De Chinese voetbalbond is de strijd aangegaan met de astronomische bedragen die rondgaan voor het voetbal in het land. Naast een strengere beperking op het aantal buitenlanders, komt er binnenkort ook een salarisplafond. Op die manier willen ze de exorbitante lonen van buitenlandse voetballers aan banden leggen, weet Het Belang van Limburg.

"De Chinese clubs zullen duidelijkheid moeten verschaffen omtrent hun budgettaire situatie en zo de bronnen van hun financiering moeten blootgeven. Op basis van de inkomsten van de clubs zal een salarisplafond worden vastgelegd", klinkt het bij de Chinese voetbalbond. Maandag limiteerde de Chinezen het aantal buitenlandse spelers bij Chinese clubs nog tot maximaal drie. Eerder mochten er nog vier buitenlandse spelers in de kern zitten. De clubs worden ook verplicht om iedere wedstrijd minstens twee jonge, Chinese voetballers (onder 23 jaar) op te stellen.

De voetbalbond heeft deze drastische beslissing genomen omdat ze vinden dat er "ook op een proportionele manier moet geïnvesteerd worden in de jeugdopleiding van eigen spelers". Het komt hiermee tegemoet aan de vele vraagtekens die gezet werden over de huidige gang van zaken door veel supporters en analisten. Axel Witsel hoopt evenwel dat het zo ver niet gaat komen en dat er nog meer buitenlandse voetballers de overstap zullen maken naar China.

Impressionant lijstje
Het afgelopen jaar wisten de Chinezen al topspelers als Oscar (Shangai SIPG), Ezequiel Lavezzi (Hebei China Fortuna) en onze landgenoot Witsel te overtuigen om om in de Chinese Super League te gaan spelen. De afgelopen weken werden nog verschillende toppers gelinkt aan een verhuis naar China. De seizoenstart is gepland voor begin maart.