Witsel wil oude regel terug en hoopt op komst van meer buitenlandse spelers

Witsel wil oude regel terug en hoopt op komst van meer buitenlandse spelers

Gepubliceerd: donderdag 19 januari 2017 om 13:55do 19-01-2017 om 13:55

Axel Witsel, Carlos Tevez en Oscar. Ze kozen allemaal voor de miljoenen in China. De Chinese overheid wil een invasie van grote buitenlandse namen beperken en dus mogen er tijdens een match slechts drie niet-Chinezen op het veld staan, één minder dan voorheen. De nieuwe regel zorgt voor onrust bij de clubs.

Dat laat de Engelse journalist Mark Dreyer, die vanuit Peking het Chinese voetbal uitgebreid volgt, weten aan de Nederlandse NOS. "Het is oneerlijk. Sommige clubs zullen al vijf buitenlanders hebben. Sommige aankopen van de laatste dagen blijken nu waardeloos. Kunnen de contracten nog verbroken worden? Willen deze spelers nog wel in China blijven? De chaos is compleet!", aldus Dreyer.

Witsel hoopt alvast dat de regel niet doorgevoerd wordt, zodat Radamel Falcao nog aangetrokken kan worden door zijn club Tianjin Teda. ''Natuurlijk moeten Chinese spelers de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Maar het is ook jammer want met meer buitenlanders wordt de competitie ook beter. Ik hoop dat ze nog van gedachten veranderen en dat de club nog meer buitenlanders kan kopen. Het neemt niet weg dat ik blij ben met mijn keuze'', besluit de Rode Duivel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is dit een goede regel?

Ja
72%
Nee
23%
Geen mening
5%
(64 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws