Teodorczyk overtuigt dan toch niet iedereen: Hij mist de finesse van Frutos

Teodorczyk overtuigt dan toch niet iedereen: "Hij mist de finesse van Frutos"

19-01-2017 17:15
4

Lukasz Teodorczyk is een fenomeen bij Anderlecht, hij scoorde in alle competities samen al 24 goals op 30 wedstrijden. Is hij een wereldspits in wording? Volgens Luigi Pieroni heeft hij nog veel te bewijzen.

Pieroni, nu jeugdtrainer bij Standard, tekent voorbehoud aan bij de prestaties van de Poolse spits. "Tot nu toe had Teodorczyk wel een groot voordeel: toen hij hier aankwam, kende niemand hem. Ik ben benieuwd of hij zal aarden in een omgeving waar verdedigers waakzamer zullen zijn en scheidsrechters die kleine foutjes wel tegen hem zullen fluiten", zo vertelt Pieroni in Sport/Voetbalmagazine.

Bovendien zal hij het in de Play-Offs moeten bewijzen op een hoger niveau. "Het is afwachten wat de Play-Offs met hem zullen doen. Ik herinner mij het seizoen waarin Romelu Lukaku topschutter werd in de reguliere competitie vond hij vlot de weg naar doel, in de play-offs kreeg hij de bal nog amper tussen de palen. Je kan zeggen dat de play-offs een spelbreker zijn voor aanvallers."

Door zijn lange, slanke lichaamsbouw wordt Teodorczyk vergeleken met Nicolas Frutos, maar zo ver is hij dus nog niet. "Teodorczyk heeft niet de technische finesse van Frutos, maar voor doel maakt hij vaak de juiste keuze. Ik hamer er dikwijls op bij mijn spelers: trap beheerst en zoek het hoekje op."