'United eist terugkoopclausule in Memphis-deal': 'We hebben een akkoord bereikt'

'United eist terugkoopclausule in Memphis-deal': 'We hebben een akkoord bereikt'

18-01-2017 22:27

Memphis Depay heeft een nieuwe club gevonden: de Nederlander tekent donderdag naar alle waarschijnlijkheid een contract bij Olympique Lyon.

Jean Michel Aulas, president van de Franse topclub, heeft de transfer woensdag aangekondigd. "Tegen het eind van de middag heb ik een principe-akkoord bereikt met Manchester United. We moeten echter nog wel een akkoord bereiken over de laatste details", zegt Aulas tegen het Franse L'Équipe. De verwachting is dat Memphis donderdag in Lyon zijn handtekening zet onder een contract.

Voordat de Nederlander dat doet, zal hij door de medische keuring heen moeten. Die tests zal hij morgenmiddag ondergaan, zo meldt The Telegraph. Bovendien heeft United in de deal een terugkoopclausule laten opnemen, aldus het Engelse medium. De details van die clausule zijn voorlopig nog onduidelijk. 

Memphis belandde dit seizoen definitief op een zijspoor in Manchester. Manager José Mourinho liet hem regelmatig buiten de wedstrijdselectie. In totaal speelde de voormalig PSV'er twintig minuten in de Premier League dit seizoen.