DE ACHT: Wintertransfers die we nog mogen verwachten in de Jupiler Pro League

DE ACHT: Wintertransfers die we nog mogen verwachten in de Jupiler Pro League

17-01-2017 11:00

Tot de slotdag van januari krijgen de Belgische clubs nog de tijd om nieuwe krachten binnen te halen en overbodige spelers te dumpen. De wintermercato brengt altijd wel wat verrassingen teweeg. VoetbalPrimeur.be probeert in haar glazen bol te kijken: welke transfers zitten er nog aan te komen in onze vaderlandse competitie?

Joseph Akpala (KV Oostende)
De voormalige topschutter van onze competitie zit volledig op een zijspoor bij Oostende. Momenteel is hij pas vierde keuze in de punt, na Landry Dimata, Gohi Bi Cyriac en Nicklas Pedersen. Voor de 30-jarige Nigeriaan is er vooral interesse van KVC Westerlo. Vindt Akpala nog eens zijn neus voor de goal van weleer?

Deni Alar (Sturm Graz)
Een opmerkelijk verhaal, deze Oostenrijker. Na jaren bij Rapid Wien, waar hij vooral als invaller fungeerde, trok Alar afgelopen zomer transfervrij naar Sturm Graz. Daar ontplofte de spits helemaal. Momenteel is hij topschutter in het Alpenland met dertien goals. Dat is ook Club Brugge en KRC Genk niet ontgaan.

Stéphane Badji (RSC Anderlecht)
Na de komst van Adrien Trebel is het meer dan ooit duidelijk: het verhaal van Badji in Brussel is geschreven. De controleur kwam een jaar geleden naar Anderlecht op voorspraak van Besnik Hasi, maar past totaal niet in de huisstijl. In Turkije en Frankrijk ziet men zijn komst wel zitten.

Ishak Belfodil (Standard Luik)
Verhuist één van de smaakmakers uit de heenronde nu naar Everton FC of niet? De Engelsen zouden enkele dagen geleden een akkoord gevonden hebben met Standard, maar recente berichten melden dat die deal is afgesprongen. Hoe dan ook is de interesse voor de Algerijn groot. Mits het correcte bedrag op tafel komt, leggen de Rouches hun aanvaller niets in de weg.

Julien Gorius (transfervrij)
Jarenlang maakte Gorius indruk in de Jupiler Pro League met zijn vista en traptechniek. Blijkbaar zat er in de Fransman ook een trendsetter verscholen, want hij ruilde Europa begin 2016 al in voor China. Nu gaat de 31-jarige spelverdeler clubloos door het leven. Als het van Royal Excelsior Moeskroen, Westerlo en Cercle Brugge afhangt, is dat niet lang meer het geval.

Josef Martinez (Torino)
Als tiener kwam deze aanvaller al vanuit Venezuela richting het Oude Continent. Een passage bij Young Boys Bern wekte medio 2014 de interesse van Torino. In de Serie A mocht Martinez zeer geregeld meespelen, maar zeven goals in 57 optredens zijn blijkbaar onvoldoende. Club Brugge en AA Gent azen op zijn diensten, net als Hamburg SV overigens.

Obbi Oulare (Zulte Waregem)
De terugkeer van Oulare naar de Belgische velden heeft een gigantische muis gebaard. Het jeugdproduct van Club Brugge moest het aanspeelpunt worden van Francky Dury, maar de aanvaller raakt maar niet op niveau. Aan de Gaverbeek heeft hij geen toekomst meer. In Westerlo ruikt men een kans.

Birger Verstraete (KV Kortrijk)
En of de middenvelder indruk gemaakt heeft in de periode voor de winterstop. Momenteel zijn drie Play-Off 1-ploegen in een intense strijd om zijn handtekening verwikkeld: KV Oostende, AA Gent en... ex-werkgever Club Brugge. De Buffalo’s lijken aan het langste eind te trekken, mede omdat Hannes van der Bruggen de omgekeerde beweging zou maken.