'Club Brugge en Genk jagen op Oostenrijkse topschutter, maar club ligt dwars'

'Club Brugge en Genk jagen op Oostenrijkse topschutter, maar club ligt dwars'

13-01-2017 12:30

Club Brugge en Racing Genk zijn volgens een Oostenrijkse krant verwikkeld in een transferstrijd. Beide ploegen zouden interesse hebben in Deni Alar, de topschutter en huidige sensatie in de Oostenrijkse Bundesliga.

De Kronen Zeiting kreeg donderdag via een zaakwaarnemer te horen dat de Belgische topclubs de 26-jarige spits met interesse volgen. Club Brugge en Genk zouden twee miljoen euro willen betalen voor de goaltjesdief. Alar en zijn management zijn echter van plan om bij Sturm Graz te blijven, dus moet er minstens drie miljoen euro op tafel komen. Het Duitse Düsseldorf haakte eerder om deze reden af.

Alar werd in de zomer van 2016 transfervrij overgenomen van Rapid Wien en bleek een topaankoop. Met dertien treffers in negentien competitieduels voert hij met ruime voorsprong de topschutterstand aan. De linksbenige Alar lijkt echter niet te mogen vertrekken bij Sturm Graz, omdat de club nog volop in de race is voor de titel.

Günter Kreissl, de sportief directeur van de club, laat aan dezelfde krant weten dat ze de sterkhouder niet willen laten gaan. ''We hebben geen noodzaak om te verkopen. Deni Alar is niet te koop. Officieel heb ik nog geen aanbiedingen gehad en ik dat dat het voor Deni en onze club het beste is als hij in Graz blijft. Hij voelt zich hier namelijk zeer goed thuis bij ons.'' De kans is dus klein dat hij in januari naar de Jupiler Pro League komt.