Swat was zo bescheiden, maar het leven heeft hem niet gespaard

  "Swat was zo bescheiden, maar het leven heeft hem niet gespaard"

  woensdag 11 januari 2017 om 15:22

  De Belgische voetbalwereld is in rouw door het overlijden van Swat Van Der Elst. Van Der Elst had heel wat vrienden binnen de voetbalwereld, zo ook commentator Frank Raes. Hij vond het vooral mooi hoe normaal Van Der Elst bleef, ondanks al het succes.

  Raes heeft Van Der Elst heel vaak ontmoet, want de ex-Rode Duivel was ook na zijn carrière nog heel actief. "Ik heb nog vaak met Swat gevoetbald na zijn carrière bij een vedetteploeg, met onder meer ook Boskamp en Haan. Swat was er altijd topschutter, maar was absoluut geen vedette. Ook voor die matchen deed hij enorm zijn best. Hij bereidde dat altijd voor en nam dat zeer serieus. Hij had altijd ginseng (een Chinese vitamine) bij en dan moesten we dat ook drinken", vertelt Raes op Sporza.

  Van Der Elst was een man zonder kapsones of vedettestreken. "Hij is zo onwaarschijnlijk bescheiden gebleven, maar het leven heeft hem niet gespaard. Zijn zoon is uit het leven gestapt en dat heeft hem enorm getekend. Zelf heeft hij het zeer moeilijk gehad. Swat is 62 jaar geworden en is in hetzelfde jaar geboren als ik. Dan steekt dat nog meer. 62 en van dezelfde generatie als Ludo Coeck: de twee wonderkinderen zijn allebei verdwenen."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  "Swat was zo bescheiden, maar het leven heeft hem niet gespaard"