Van Himst neemt afscheid van Van der Elst: Verlies van zo iemand doet pijn

Van Himst neemt afscheid van Van der Elst: "Verlies van zo iemand doet pijn"

11-01-2017 13:16

Paul Van Himst kan het overlijden van zijn ploegmaat maar moeilijk verkroppen. Ex-Anderlecht-speler François Van der Elst overleed dinsdagnacht. Een grote klap voor Van Himst.

Het coryfee van Anderlecht blikt terug op de carrière van Van der Elst. Hij houdt er enkel maar goede herinneringen aan over. "Hij is samen met Ludo Coeck in de ploeg gekomen en dat waren twee toptalenten. François was heel snel en sluw, een heel grote voetballer", vertelt Van Himst aan Sporza.

Van der Elst werd al snel Mister Europa bij de Brusselaars. "Zijn beste positie was misschien op de rechterflank, maar hij kon ook doelpunten maken. In de spits vertrok hij steeds op het goede moment. Hij was heel snel en kon de kansen ook afmaken. Hij ging met de bal aan de voet op zijn man af en raakte er met zijn snelheid ook voorbij. Hij was individueel heel sterk."

Niet alleen op het veld, maar ook daarnaast liep het vlot. "Ook op persoonlijk vlak klikte het", zegt Van Himst. "Ik heb zijn ouders nog goed gekend. Zo hadden we een band toen we elkaar veel zagen, maar dat is wat verwaterd toen François wegging naar New York (transfer naar New York Cosmos, red). Maar het verlies van zo iemand doet altijd pijn", aldus Van Himst.