OFFICIEEL: Buffalo's hebben (tijdelijke) vervanger voor Coulibaly beet

OFFICIEEL: Buffalo's hebben (tijdelijke) vervanger voor Coulibaly beet

Gepubliceerd: maandag 9 januari 2017 om 17:46ma 09-01-2017 om 17:46

KAA Gent heeft de deal met Darko Bjedov helemaal afgerond. De Servische spits reisde maandag af naar het Spaanse Oliva, waar de Oost-Vlamingen het tweede deel van de competitie voorbereiden. Bjedov heeft er meteen zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor 2,5 jaar, meldt de club.

De Buffalo's waren al een poos op zoek naar een nieuwe puntaanvaller, deels omdat Kalifa Coulibaly in januari op de Afrika Cup vertoeft, deels omdat zomeraankoop Emir Kujovic helemaal door de mand viel. Bjedov moet die vacature nu dus invullen. De 27-jarige Serviër komt over van Javor Ivanjica, een club uit zijn thuisland. Daar was hij tot nu toe goed voor tien doelpunten in twintig duels.

Vorig seizoen was de voorlopige grand cru uit de carrière van Bjedov. De aanvaller stond toen achttien keer aan het kanon bij het Montenegrijnse Zeta. Daarmee kroonde hij zich er tot vicetopschutter. Bjedov mag wel een laatbloeier genoemd worden, want voordien scoorde hij nooit meer dan vijf maal per seizoen bij bescheiden clubs uit Servië.

Bij Gent gelooft men dus duidelijk dat de spits nog progressiemarge heeft. Op de clubwebsite omschrijven de Buffalo's hun recente aanwinst als 'een rechtsvoetige centrale aanvaller die die door zijn werkkracht en loopvermogen steeds probeert te wegen op de verdediging van de tegenstander'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Denk jij dat Bjedov een goede aanwinst is voor Gent?

Ja
49%
Nee
51%
(114 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws