Arsenal zorgt voor sensatie: Het kon niet waar zijn. Arsenal. Ik werd gek

Arsenal zorgt voor sensatie: "Het kon niet waar zijn. Arsenal. Ik werd gek"

09-01-2017 10:51

Het is misschien wel de opvallendste transfer van de winterse transferperiode tot nu toe: de komst van Cohen Bramall bij Arsenal. Drie weken geleden stond de twintigjarige linksback nog aan de lopende band in een Bentley-fabriek.

Bramall was in het weekend druk met het spelen van wedstrijden voor zevendeklasser Hednesford Town. Tot Arsenal zich meldde voor een stage. "Ik heb bijna een jaar bij de Bentley-fabriek gewerkt", zegt hij tegen Sky Sports. "Fulltime, bezig met radiatoren en grote machines in de productielijn. Het waren lange dagen en tegelijkertijd spelen voor Hednesford op dinsdag, donderdag en zaterdag was vermoeiend."

Enkele dagen voor kerst kreeg Bramall te horen dat hij weg moest bij de autofabriek. Het belletje van Arsenal kwam vervolgens als een geschenk uit de hemel. "Ik had geld nodig, maar de volgende dag kreeg ik dus dat belletje. Arsenal nodigde me uit voor een proefperiode. Op een trainingsveld staan met Alexis Sanchez en Mesut Özil? Wat een droom."

Slechte grap
Bramall dacht aanvankelijk dat iemand een slechte grap met hem uithaalde. "Het kon niet waar zijn. Arsenal. Ik werd gek", lacht hij. "Pas toen ik zeker wist dat het allemaal waar was, heb ik al mijn spullen bij elkaar gepakt en ben ik linea recta naar Londen gereden. Op de training was het niveau belachelijk hoog. Het was een eer om mee te trainen met de eerste selectie."

Arsenal maakte afgelopen weekend een half miljoen euro over naar Hednesford Town. Bramall tekent een meerjarig contract.