Boyata mag wel degelijk vertrekken: Zullen niets in de weg leggen

Boyata mag wel degelijk vertrekken: "Zullen niets in de weg leggen"

05-01-2017 14:37
4

Anderlecht heeft nog grote plannen deze winter. De Brusselaars zouden interesse tonen in Dedryck Boyata, aldus de Schotse pers eerder. De Rode Duivel is genoemd als eventuele versterking voor de defensie van Anderlecht.

Eerder werden ook al Nicolas Lombaerts en Christian Kabasele gelinkt aan de Belgische recordkampioen. Nu zou Anderlecht dus bij Celtic willen aankloppen voor een transfer van Boyata. De entourage van de verdediger geeft echter aan nog van niets te weten en La Dernière Heure geeft aan dat Boyata ook geen prioriteit heeft voor Anderlecht.

Boyata heeft nog een contract van tweeënhalf seizoen lopen bij Celtic, maar het Schotse medium Scotzine weet een transfer mogelijk is. "Het is erg onwaarschijnlijk dat Brendan Rodgers hem dan iets in de weg zal leggen", klinkt het. Onder Rodgers kwam Boyata de voorbije maanden nauwelijks aan spelen toe bij Celtic. Zowel een definitieve transfer als een uitleenbeurt zijn mogelijk. Nu ligt de bal in het kamp van Anderlecht, dat evenwel de voorkeur lijkt te leggen bij een terugkeer van Chancel Mbemba.