'Belgische topclubs genoemd in strijd om middenvelder van Nederlandse club'

'Belgische topclubs genoemd in strijd om middenvelder van Nederlandse club'

01-01-2017 19:30

Simon Tibbling staat op het punt om te vertrekken bij FC Groingen. De Zweedse middenvelder kan vertrekken bij de club. Eén van de mogelijke bestemmingen is België.

Het lokale Fotbolldirekt.se meldt dat heel wat clubs interesse tonen in de Zweedse middenvelder van Groningen. Die interesse is zelfs al zodanig concreet dat de middenvelder in januari kan vertrekken. Ook één of meerdere Belgische clubs hebben zich gemeld. Het gaat om één of meerdere ploegen die ambitie heeft om de Champions League te halen. De G5 is dus een optie, maar het lijkt hier om RSC Anderlecht en/of Club Brugge te gaan.

Anderlecht zoekt naar een extra middenvelder om Leander Dendoncker en Youri Tielemans af te lossen wanneer het programma te druk wordt. Club Brugge gaf dan weer aan dat het deze transferperiode uitkijkt naar opportuniteiten. Tibbling past ook in het profiel dat beide clubs zoeken. Er is echter niet alleen interesse vanuit België. Ook Duitse clubs en Franse clubs willen de middenvelder graag overnemen. Vooral Ingolstadt en Darmstadt zouden bijzonder concreet zijn.