Sneijder gelooft 'vervelende' Van Gaal niet: 'Heb er mijn vraagtekens bij'

Sneijder gelooft 'vervelende' Van Gaal niet: 'Heb er mijn vraagtekens bij'

28-12-2016 09:29

Wesley Sneijder en Louis van Gaal liggen elkaar niet echt. De speler van Galatasaray werd in de interlands voorafgaand aan het WK 2014 flink geprikkeld door de toenmalig bondscoach van Oranje. En niet alleen in positieve zin.

Van Gaal stelde dat Sneijder niet fit was. "Daar zit een kern van waarheid in", laat de voetballer optekenen bij Made in the Eredivisie van FOX Sports. "Het was net de periode waarin ik van Internazionale naar Gala ging en drie of vier maanden niet speelde. Dan ben je niet wedstrijdfit en heb je een hele tijd nodig om dat wel te worden."

"Maar de manier waarop het toen is gegaan, daar heb ik wel mijn vraagtekens bij. Heeft het wel te maken gehad met mijn fysieke toestand? Dat denk ik niet. Misschien is het wel het juiste moment geweest dat we erg vervelend tegen elkaar waren. Ik heb hem ook gezegd dat hij me altijd nodig zou hebben op het WK in Brazilië. Begon hij keihard te lachen. Uiteindelijk stonden we daar en had hij me nodig", aldus Sneijder.

Dat de twee niet meer beste vrienden worden, lijkt duidelijk. "Ik kwam nooit op één lijn met hem. Hoeft ook niet. Nu zitten we nog steeds niet op één lijn. Maar we hebben wel een fantastisch toernooi meegemaakt", aldus Sneijder. "Mijn laatste droom is nog om mijn loopbaan af te sluiten met een prijs op een eindtoernooi met het Nederlands elftal. Dat gaat heel lastig worden."