VP Awards: de beste rechtsbuiten uit de Jupiler Pro League

VP Awards: de beste rechtsbuiten uit de Jupiler Pro League

26-12-2016 08:00

Het einde van 2016 sluipt steeds dichterbij. Naast heerlijke feestmaaltijden, onverwachte cadeautjes en knallende champagneflessen kunnen ook de traditionele eindejaarslijstjes niet ontbreken. VoetbalPrimeur.be doet met plezier mee aan die traditie en geeft jou de kans om de VP Awards uit te reiken. In dit deel: de award voor de beste rechtsbuiten.

De opties
Bij de topclubs is het eigenlijk met een vergrootglas speuren naar een rechterflankspeler die imponeerde. Deels valt dat te verklaren doordat AA Gent en Club Brugge geregeld zonder échte buitenspeler op rechts voetbalden. Mochten zij over een ancien als Thomas Buffel beschikken, zou dat misschien anders zijn. Het ouderdomsdeken van KRC Genk dacht het wat kalmer aan te doen dit seizoen, maar niets blijkt minder waar.

Bij RSC Anderlecht kreeg een nieuweling behoorlijk wat lof toegezwaaid. Een uitzonderlijk raspaardje is Alexandru Chipciu nochtans niet, maar met zijn diepgang en werkkracht voegt hij wel zeer veel toe aan het spel van paars-wit. De meer geniale dribbels verwacht men in Brussel van Massimo Bruno. Na een slappe start begint het teruggekeerde jeugdproduct stilaan zijn niveau te hervinden.

Als meester in het herlanceren van carrières stuwde Francky Dury Alessandro Cordaro de voorbije maanden opnieuw richting topniveau. De Italobelg sticht voortdurend gevaar met zijn snelheid en dribbelvaardigheid. Een gelijkaardig type is Fernando Canesin. In vorm behoort de Oostendenaar tot de beste wingers in België. Jammer genoeg miste de Braziliaan zijn seizoensstart volledig.

Intrinsiek is Mathieu Dossevi waarschijnlijk de grootste klasbak van allemaal. Vanwege blessureleed kwam de Standard-sterkhouder echter amper aan de helft van de speelminuten. Niettemin was hij daarin bepalend, met onder meer vier assists. Verder begon Kortrijkzaan Xavier Mercier verschroeiend aan het seizoen, terwijl Tim Matthys in de herfst van zijn loopbaan nog steeds publiekslieveling is in Mechelen.

VP’s selectie:
- Thomas Buffel (KRC Genk)
- Alexandru Chipciu (RSC Anderlecht)
- Alessandro Cordaro (Zulte Waregem)
- Mathieu Dossevi (Standard)