Ferrera spreekt over zijn 'specialekes' in de groep: ''Om gek van te worden''

Ferrera spreekt over zijn 'specialekes' in de groep: ''Om gek van te worden''

24-12-2016 15:30

Yannick Ferrera doet het uitstekenend met KV Mechelen, dat is opgeklommen naar een knappe vijfde plaats. Het gaat echter niet zonder slag of stoot. Ferrera heeft bij Mechelen immers te werken met een paar bijzondere karakters.

Spits Nicolas Verdier is één van hen. ''Om gek van te worden'', lacht Ferrera tegenover Het Laatste Nieuws. ''Verdier kan op tien minuten tijd álle emoties tonen: boos, blij, treurig... Hij kan woedend zijn omdat ik hem vervang en even later opspringen als een blij kind omdat we scoren. Daarom zeg ik ook: Verdier is nooit een probleem in de kleedkamer. Ik mag bijzonder streng zijn voor hem, en toch zal hij keihard blijven werken."

Verdediger Aleksandar Bjelica is volgens de trainer van KVM pas écht gek. ''Heb je zijn doelpunt gezien tegen Moeskroen? Kappen, kappen, schieten. 'Sa folie' maakt dat hij offensief de meest fantastische dingen doet, maar net zo goed gaat hij in zijn eigen strafschopgebied een tegenstander door de benen dribbelen. Bjelica heeft een enorm potentieel. Hij wordt meer en meer volwassen, en stilaan begint hij te dromen van het EK onder 21 (in Polen, in juni 2017, red.) met Servië."