FC Barcelona legt stadgenoot over de knie bij grote Messi-show

FC Barcelona legt stadgenoot over de knie bij grote Messi-show

Gepubliceerd: zondag 18 december 2016 om 23:12zo 18-12-2016 om 23:12

FC Barcelona heeft het duel met stadgenoot Espanyol simpel met 4-1 gewonnen. Lionel Messi was weer eens de grote architect bij de thuisploeg, die de tweede plek in de Primera Division overneemt van Sevilla.

De goals in Camp Nou waren zondagavond van grote schoonheid. Bij de 1-0 van Luis Suarez in de achttiende minuut verzond Andrés Iniesta een pass over zestig meter en ook de afronding mocht er zijn. De fans moesten vervolgens lang geduld hebben, maar het wachten werd in de 67e minuut beloond. Aan de basis van de 2-0 stond Messi, die met een fantastische slalom vier man dolde. De Argentijn stuitte zelf op de doelman, maar in de rebound sloeg Suarez alsnog toe.

Na het twaalfde doelpunt van het seizoen van de Uruguayaan ging Messi op zoek naar zijn eigen treffer. Die leek er al snel te komen toen hij wederom vier Espanyol-verdedigers te snel af was. Hij verloor echter zijn evenwicht, waarna hij Jordi Alba met een laatste krachtsinspanning bediende: 3-0. Espanyol kwam daarna terug tot 3-1, maar spannend werd het geen moment.

Messi kreeg op de valreep zelfs toch nog zijn doelpunt. Na een mooie combinatie met Suarez was het raak. Barcelona komt daardoor op drie punten van koploper Real Madrid. De kersverse winnaar van het wereldkampioenschap voor clubs heeft nog wel een duel tegoed.

 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws