OPSTELLINGEN: Jankovic gooit zijn elftal flink op de schop voor duel met Genk

OPSTELLINGEN: Jankovic gooit zijn elftal flink op de schop voor duel met Genk

Gepubliceerd: zondag 18 december 2016 om 13:36zo 18-12-2016 om 13:36

Racing Genk - Standard Luik is het mooiste affiche van de zondag. Beide topclubs stellen teleur in de competitie en moeten vrezen voor hun plaats in Play-Off 1. Wie houdt in dit belangrijke duel de aansluiting met de top-6? 

Racing Genk boekte successen in de Europa League en Croky Cup, maar moet nu ook dringend veel punten gaan pakken in de Jupiler Pro League. Play-Off 1 is in gevaar. De Limburgers bereikten deze week de halve finale van de beker door met 1-3 te winnen op Charleroi. Nikos Karelis was de grote held, met een hattrick. Peter Maes heeft zijn ploeg in vergelijking met het bekerduel slechts op een enkele positie gewijzigd. Sébastien Dewaest krijgt centraal achterin de voorkeur boven Jakub Brabec.

Standard heeft een hectische week achter de rug, nadat de Waalse derby tegen Charleroi zeven dagen geleden werd gestaakt. Standard stond 1-3 voor, maar kreeg als straf toch nul punten. D Rouches hopen zich nu weer snel te focussen op het voetbal. Coach Aleksandar Jankovic dropt liefst vijf nieuwe namen. Collins Fai (geschorst), Alexander Scholz, Corentin Fiore, Eyong Enoh en Isaac Mbenza keren niet terug in de basis. Reginald Goreux, Milos Kosanovic, Elderson Echijile, Ibrahima Cissé en Benito Raman komen voor hun in de plaats.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat verwacht jij van de match?

(202 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws