Ik had niet de moed gehad om voor Stanciu en Chipciu tien miljoen te betalen

"Ik had niet de moed gehad om voor Stanciu en Chipciu tien miljoen te betalen"

14-12-2016 07:55

Michel Preud'homme won dinsdag de Trofee Raymond Goethals. Die kreeg hij uit de handen van Laszlo Bölöni. De Roemeen was nog eens in ons land. Voor het Laatste Nieuws maakte de ex-trainer van Standard even de tijd om over zijn landgenoten bij Anderlecht te praten.

In de Roemeense pers liet Bölöni zich onlangs sceptisch uit over Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu. Hij vond onder meer dat Anderlecht te veel betaalde voor de twee. "Ik wil er nu ook niet meer te veel woorden aan vuilmaken. Kijk, ik heb niets tegen Chipciu of Stanciu", aldus Bölöni nu.

"Ik zou gewoon nooit de moed hebben gehad om zoveel geld te betalen voor hen. Als je die transferbedragen bekijkt, in totaal meer dan tien miljoen, dan zal het toch enorm moeilijk zijn om die kosten terug te verdienen. Dan moeten ze snel helemaal ontploffen. En dat zal heel moeilijk zijn. Ik hoop voor mijn twee landgenoten en voor het bestuur van Anderlecht dat ze slagen. Dan zal iedereen content zijn. Maar ik heb er mijn vragen bij."

Toen Anderlecht Stanciu haalde, schermde de Roemeen met nog andere aanbiedingen. Bölöni twijfelt. "Jij zegt dat hij veel aanbiedingen had, maar is dat ook zo? Bon, ik aanvaard je opmerking, maar ik weet het niet."