Vandenbergh zit nu al aan 36 goals: Hij doet niet veel, maar wat hij doet...

Vandenbergh zit nu al aan 36 goals: "Hij doet niet veel, maar wat hij doet..."

13-12-2016 10:15

Kevin Vandenbergh heeft zich opnieuw ontpopt tot goalgetter, zij het dan in Tweede Provinciale. Hij zit al aan 36 doelpunten in 17 wedstrijden. Het Nieuwsblad bracht een bezoekje aan zijn club Aarschot en zag een Vandenbergh zoals we hem kennen.

Voorzitter Dimitri Van Camp legt uit hoe iemand als Vandenbergh plots bij een provincialer terechtkomt. "Begin juli stond Kevin in mijn copycenter, hij moest kopies hebben van zijn huis. Plots vraagt hij mij: Zoek jij geen spits meer? Ik zeg: Kevin, elke ploeg zoekt een goeie spits. Maar ik denk niet dat we jou kunnen betalen. Waarop hij: praten kost niks. Twee dagen later hadden we een goed gesprek. Hij zei: Het profvoetbal interesseert me niet meer, ik heb een geweldige vrouw, een pracht van een zoon, een dochter op komst en ik volg een trainerscursus. Hij zocht opnieuw plezier, dicht bij huis. Nog een dag later was alles beklonken."

Vandenbergh speelt zeker niet de vedette van de ploeg. "Kevin stelde één voorwaarde: dat we bij de spelers polsten of zij zijn komst zagen zitten. Hij wou niet als een ster worden behandeld. Ik kreeg echt kippenvel toen hij dat zei. Effectief: hij is nu gewoon een van de gasten. Ik hoor veel cowboyverhalen over de winstpremies. Maar dat Kevin hier buitensporige bedragen verdient, is onzin. Dan zou hij niet zo goed in de groep liggen. We willen gezond blijven, hè. Tien jaar geleden gingen we al eens failliet."

Vandenbergh scoorde ook afgelopen weekend weer vier doelpunten tegen Rotselaar. Zijn stijl is nog altijd dezelfde, zo vertelt coach Kris Goris. "Je kent hem, hè. Hij kan een kwartier de bal niet raken en gewoon wachten. Hij staat meestal twee meter offside, waardoor hij ook nooit schoppen krijgt, en dan slaat hij plots toe. Hij doet niet veel. Maar wát hij doet..."

Tevreden met vier goals
Na de match was uitblinker Vandenbergh erg in zijn nopjes. "Het liep vlot. Met vier goals kan ik ­leven ja. 36 zijn het er nu, dat had ik ook niet verwacht. Maar ik heb mijn levenswijze niet veranderd. Ik weeg maximaal twee kilo meer dan in eerste klasse. Mijn laatste jaren als prof waren klote. Bij Westerlo zette Dennis van Wijk me naar de B-kern. En Dessel Sport speelde vooral op de counter, niet mijn ding. Dan liever bij Aarschot spelen, met ploegmaats van vroeger. En als het goed weer is, kom ik met de fiets. Vanuit Ramsel is het amper vijf kilometer."