De cijfers bewijzen dat hun verdediging van Genk niet altijd even secuur is

"De cijfers bewijzen dat hun verdediging van Genk niet altijd even secuur is"

23-11-2016 20:25

KRC Genk hoopt donderdag thuis tegen Rapid Wenen zijn goede Europese campagne door te zetten. Daarvoor moet het wel voorbij de Zwitsers en hun razend ambitieuze nieuwe trainer Damir Canadi.

"Dit is mijn eerste Europese opdracht. Ik moest mijn team op drie dagen klaarstomen", zegt Damir Canadi, die nog maar sinds 11 november trainer is. "Maar toch zijn wij naar Genk gekomen om de drie punten te veroveren. Deze wedstrijd is zeer belangrijk voor mijn team. Het zelfvertrouwen is er maar wij beseffen ook dat Genk een sterke, aanvallende en technische ploeg is. De cijfers bewijzen echter dat hun verdediging niet altijd even secuur is, en als profs moeten wij daar ons zelfvertrouwen uit putten."

Genk kan zich donderdag kwalificeren als het zelf wint en Athletic Bilbao thuis wint tegen Sassuolo. De Limburgers staan na vier speeldagen samen met Athletic Bilbao met zes punten aan kop. Rapid Wenen en Sassuolo volgen op één punt.

"Bij aanvang leek Bilbao de grote favoriet, maar alle ploegen blijken aan elkaar gewaagd, waardoor de rangschikking zeer spannend is. Alle ploegen kunnen nog doorstoten. Ik heb het team nauwelijks twee weken onder mijn leiding. Vorige week in de competitie was het zeker niet zo goed als ik hoopte, maar ik verwacht nu een reactie", toont Canadi zijn ambitie.