Leekens en Broos lijken al kruis te mogen maken over ambities

12-11-2016 18:50
1

Hugo Broos en Georges Leekens moeten een Afrikaans land naar het WK loodsen, maar eind november lijken ze daar al niet in te slagen. Broos faalt met Kameroen. Terwijl Leekens met Algerije op de sukkel is.

Zowel Kameroen als Algerije zitten tijdens de Afrikaanse kwalificatie tijdens de derde ronde in groep B. Daar moeten ze het opnemen tegen Nigeria en Kameroen.

Kameroen - Zambia 1-1
Op de tweede speeldag ontving Kameroen Zambia. Na 34 minuten spelen kwamen de troepen van Broos op achterstand na een doelpunt van Collins Mbesuma. In de 45e minuut zorgde Vincent Aboubakar voor de gelijkmaker. In de tweede helft werd niet meer gescoord. Sebastien Siani van KV Oostende kreeg bij Kameroen wel nog geel.

Nigeria - Algerije 3-1
Bij zijn comeback als bondscoach van Algerije heeft Leekens het niet voor de wind. Bij de rust stond hij met zijn mannen al 2-0 in het krijt. Na een fout in de achterhoede zorgde Victor Moses voor de 1-0. John Obi Mikel verdubbelde de score. Na de pauze maakte Nabil Bentaleb het nog even spannend, maar in de 90e minuut zette Moses de eindscore op het bord.

Nigeria telt nu zes punten en voert de groep aan. Kameroen staat voorlopig tweede met twee punten. Zambia en Algerije tellen elk één punt. Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor het WK.