Maes analyseert Sassuolo: Balbezit interesseert hen niet, ze kiezen hun momenten

Maes analyseert Sassuolo: "Balbezit interesseert hen niet, ze kiezen hun momenten"

Gepubliceerd: woensdag 28 september 2016 om 18:13wo 28-09-2016 om 18:13

Donderdagavond staat KRC Genk voor haar tweede duel in de Europa League-groepsfase. Na het verlies op het veld van Rapid Wien (3-2) hebben de Limburgers eigenlijk weinig keuze: thuis moet min of meer gewonnen worden van Sassuolo. De Italianen zijn echter allesbehalve een hapklare brok. 

Een grote naam of traditie heeft het clubje uit de laars niet, maar op de vorige speeldag stuurde het wel Athletic Bilbao terug naar het Baskenland met droge 3-0-cijfers. Een te duchten opponent, weet ook Peter Maes. "Het is een heel ervaren en uitgekookt team. Ze spelen vanuit de organisatie, waarna ze razendgevaarlijk zijn in de omschakeling. Balbezit interesseert hen niet, ze kiezen hun momenten", klinkt het op de voorafgaande persconferentie.

"Zoals alle Italiaanse ploegen heeft Sassuolo een ijzersterkte discipline in defensief opzicht", vervolgt de Genk-coach. "Ze spelen altijd in blok en kunnen zo de hele match in dezelfde organisatie blijven. Toch willen we uitgaan van het talent en het enthousiasme dat in onze eigen groep zit. We hebben veel talentvolle jongeren die op een speelse manier de wedstrijd benaderen", wapent hij zich.

Evenwicht zoeken
Die jeugdigheid wil Maes absoluut niet verliezen. "Dat is de identiteit van KRC Genk en die willen we bewaren, ongeacht de tegenstander. We moeten wel een evenwicht vinden tussen enthousiasme en maturiteit. Alleen zo kunnen we progressie maken. Je kan nu al merken dat we meer vooruit spelen dan vorig seizoen. Het nadeel is dat je dan ook meer weggeeft achterin. We moeten het er nu in slijpen om minder foutjes te maken, dan komt het zeker goed.” 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws