Kijk naar Club Brugge, zij staan ook plots op een tiende plaats

"Kijk naar Club Brugge, zij staan ook plots op een tiende plaats"

14-09-2016 16:56

Enkele jaren terug diende Jordy Croux zich aan als een groot talent bij KRC Genk, maar helemaal doorbreken zat er niet in voor de linkspoot. Via tweedeklasser MVV is Croux nu tot in de Eredivisie geraakt. Die overstap bevalt hem, blijkt uit een gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Vorige week woensdag heb ik mijn medische testen afgelegd en heb ik getekend", doet Croux zijn verhaal. "Donderdag begon ik mijn avontuur bij Willem II met een basisplaats in een oefenwedstrijd tegen Club Brugge. Tegen AZ werd ik in de basis gedropt en speelde ik tegen een van de beste backs van de Eredivisie. Het is mij goed bevallen. Ik ben blij dat ik mijn debuut heb mogen maken voor Willem II. Het is een heel professionele club."

"Ik heb zowel met de trainer als het bestuur gesproken en het leek de beste oplossing om voor Willem II te kiezen. Ik zat al twee seizoenen in Maastricht en was blij om van de Eredivisie te kunnen proeven. Bij Genk had ik ook al op het hoogste niveau mogen spelen", herinnert het jeugdproduct zich. "Die kans kreeg ik nu opnieuw. Willem II betaalde 150.000 euro aan MVV, want ik lag nog één seizoen onder contract."

Pas op het einde in topvorm zijn
In vijf wedstrijden sprokkelde Willem II voorlopig vier punten. Sowieso zal het vechten worden tot het eind voor de Tilburgers. "Het seizoen is pas vier wedstrijden bezig, dus je kan dat nu nog niet voorspellen", vindt Croux. "We hebben een spelsysteem dat er staat. Kijk naar Club Brugge in België, zij staan ook plots op een tiende plaats na zes wedstrijden. Je moet er in het midden en op het einde pas staan.".