De Condé worstelt met 'moeilijke' entourage van Bailey: Zijn vader is impulsief

De Condé worstelt met 'moeilijke' entourage van Bailey: "Zijn vader is impulsief"

13-09-2016 11:30
0

Leon Bailey stond deze zomer even in het oog van de storm. Zijn manager Craig Butler zag hem liever bij Ajax, maar de deal ging niet door. Technisch directeur Dimitri De Condé is daar uiteraard bijzonder blij mee.

De Condé is al een tijdje de leermeester van Bailey, hij was ooit nog jeugdtrainer van de Jamaicaan. "Die jongen heeft het niet gemakkelijk gehad, er is fel aan hem getrokken. Hij heeft de verstandige keuze gemaakt om bij Racing Genk te blijven. Nu moet hij natuurlijk de volgende stap zetten, want er wordt anders naartoe gekeken", vertelt De Condé in TVL Sportcafé.

De Condé weet dat de fans nu bijzonder veel van hem verwachten. "Hij moet nu het verschil maken, als dat niet gebeurt wordt hij snel met de vinger gewezen. Leon moet gewoon hard blijven, qua talent vind ik hem nog altijd het beste wat er in België rondloopt. Ik hem dan ook gezegd dat hij de top moet halen. Als dat niet gebeurt zal het aan hemzelf liggen."

Bailey kon deze zomer naar Ajax, maar echt bang was De Condé nooit. "Het was niet heel moeilijk, hij was snel overtuigd. Hij heeft de naam om een moeilijke entourage te hebben, zo heeft hij getoond dat hij stabiliteit heeft en sterk is in zijn hoofd. Dat zijn manager praatte over de Wet van '78? Dat vond ik helemaal niet verstandig. Hij is nogal een impulsieve man. Ik denk dat hij zich eerder zorgen maakte over het gefluit in de tribunes. Een uur later stuurde hij me dat hij die wet niet ging gebruiken. Dat toont hoe impulsief hij is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie