OFFICIEEL: Lokeren haalt met Nederlandse aanvaller vijfde aankoop binnen

OFFICIEEL: Lokeren haalt met Nederlandse aanvaller vijfde aankoop binnen

06-08-2016 14:39

Lokeren heeft de vijfde aanwinst van deze zomer binnen. De Waaslanders bevestigden zaterdag de komst van de Nederlander Guus Hupperts. De flankaanvaller komt over van de Nederlandse eersteklasser AZ Alkmaar.

Hupperts genoot zijn jeugdopleiding bij Roda JC, waarvoor hij ook debuteerde in de Eredivisie. Hij groeide daar uit tot een vaste waarde en in de zomer van 2014 verdiende hij een transfer naar AZ. Hij kwam gedurende het eerste anderhalf jaar veel aan spelen toe, maar raakte vervolgens op een zijspoor. Hupperts werd de laatste zes maanden van het afgelopen seizoen dan ook al zes maanden uitgeleend aan Willem II.

De nieuwkomer van Lokeren hoopt in de Jupiler Pro League zijn loopbaan te herlanceren. Hupperts speelde in totaal 161 duels in de Eredivisie, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en 19 assists. Daarnaast speelde hij zeven interlands voor de U21 van Nederland, maar was als jeugdinternational niet trefzeker.

Hupperts is de vijfde aankoop van Lokeren tijdens deze mercato. Eerder werden Nikola Jambor (Slaven Belupo), Tom De Sutter (Bursaspor), Jules Combel (Club Brugge) en Ari Freyr Skulason (Odense BK) al aangetrokken.