De Camargo debuteert en bereikt laatste CL-voorronde na bizarre slotfase

02-08-2016 22:12

Apoel Nicosia heeft dinsdagavond de laatste voorronde van de Champions League bereikt. De Cypriotische kampioen was in eigen huis na een zeer opmerkelijke slotfase met 3-0 te sterk voor het Noorse Rosenborg BK. Igor De Camargo viel in de 77e minuut in bij de winnende ploeg.

Apoel Nicosia moest vol aan de bak, want het had de heenmatch in Noorwegen met 2-1 verloren. Na 90 minuten spelen zag het er slecht uit voor De Camargo en co., want er stond nog altijd 0-0 op het scorebord. Gelukkig voor de thuisploeg kwamen er liefst zes minuten blessuretijd bij. De scheidsrechter nam deze opmerkelijke beslissing, omdat er in de laatste 25 minuten in totaal zeven gele kaarten en zes wissels te noteren vielen.

De ploeg van De Camargo moest alles of niets spelen en zette vol in op de aanval. Giannis Gianniotas deed het stadion in de 91e minuut ontploffen door de score te openen. Apoel Nicosia was bij deze score geplaatst voor de volgende ronde. De zes minuten blessuretijd gingen voorbij, maar de Poolse ref Raczkowski liet nog even doorspelen. Vander maakte in de 97e(!) minuut aan alle onzekerheid een einde, waarna Tomás De Vincenti nog heel gemakkelijk de 3-0 kon maken.

Igor De Camargo debuteerde en vierde gelijk een succesje met zijn nieuwe club. Onze landgenoot is immers nog slechts één ronde verwijderd van de groepsfase van de Champions League. De 33-jarige De Camargo kwam deze zomer over van Racing Genk, waar hij overbodig was.