Ik wil ooit bij Real Madrid of Barça spelen. Waarom zou je niet mogen dromen?

"Ik wil ooit bij Real Madrid of Barça spelen. Waarom zou je niet mogen dromen?"

19-07-2016 12:53

Vorige week kon Sint-Truiden eindelijk haar nieuwe linksachter voorstellen. Salimo Sylla maakt de overstap van het Franse AJ Auxerre naar Limburg. Een gebrek aan ambitie kan de Franse Senegalees alvast niet verweten worden: "Ik wil ooit bij Real Madrid of Barcelona aan de slag."

In Het Belang van Limburg doet Sylla het verhaal van zijn transfer. "“Ik had een erg goed gesprek met coach Ivan Leko en de clubleiding van STVV. Toen ze me een contract van drie seizoenen voorschotelden, heb ik niet getwijfeld. Eerlijk gezegd kende ik de club nog niet, maar het project sprak me onmiddellijk aan. Jongeren kunnen hier hun kans krijgen. Daarnaast zijn het stadion en de accommodaties prachtig."

Als het van de linksachter afhangt, blijft zijn passage in België niet onopgemerkt. "Ik wil me meten met het niveau van KRC Genk, Club Brugge en Anderlecht. Die miste ik in de Franse tweede klasse. Verder wil ik natuurlijk ooit bij de beste clubs ter wereld als Real of Barça spelen. Misschien is dat gezien mijn kwaliteiten niet mogelijk, maar waarom zou je niet mogen dromen?", vraagt hij zich openlijk af.

Dinsdagavond mag Sylla voor het eerst zijn kunnen tonen bij de Kanaries in de oefenpot tegen tweedeklasser Royal Antwerp FC. "Conditioneel ben ik helemaal in orde. De coach beslist natuurlijk, maar ik ben klaar om aan de aftrap te verschijnen", klinkt het. De wedstrijd op de Bosuil vat aan om 19u30.