'Killer van Rode Duivels vindt nieuw emplooi bij Engelse promovendus'

'Killer van Rode Duivels vindt nieuw emplooi bij Engelse promovendus'

17-07-2016 21:57

Hal Robson-Kanu heeft een nieuwe werkgever gevonden voor het komende seizoen. De Welshe aanvaller gaat aan de slag bij Hull City, dat zich afgelopen seizoen wist te verzekeren van een stekje in de Premier League. Op het afgelopen EK schakelde Robson-Kanu de Rode Duivels nog uit.

Voor aanvang van het toernooi in Frankrijk zat de spits nog enigszins met de handen in het haar. Zijn verbintenis bij Reading FC liep namelijk af en zijn prestaties gedurende het voorbije seizoen waren niet van die aard dat hij veel interesse opwekte. Het EK veranderde daar echter alles aan.

Robson-Kanu presteerde immers beresterk op de eindronde. Onder meer dankzij zijn drie doelpunten bereikte Wales zowaar de halve finales, waarin het werd uitgeschakeld door eindlaureaat Portugal. De aanvaller bezorgde de Rode Duivels overigens een kater van jewelste. Hij maakte het tweede doelpunt in het debacle in Lille (3-1-winst voor de Welshmen).

Volgens Sky Sports staat Robson-Kanu nu op het punt om een contract te ondertekenen in Hull. The Tigers zouden de Welshman overigens de garantie gegeven hebben dat hij in aanmerking komt voor een plaatsje in de basiself, in de positie van diepe spits.