'KRC Genk passeert langs de kassa, Chelsea legt 40 miljoen neer in Italië'

'KRC Genk passeert langs de kassa, Chelsea legt 40 miljoen neer in Italië'

03-07-2016 09:28

Chelsea denkt de komst van Kalidou Koulibaly snel af te kunnen ronden. Volgens Britse media hebben The Blues met SSC Napoli, de werkgever van de voormalige speler van KRC Genk, een akkoord bereikt over een transfersom van ongeveer veertig miljoen euro. En zo passeert KRC Genk nog eens langs de kassa, want het bedong een percentage op de doorverkoop. 

De 25-jarige Koulibaly speelt sinds 2014 in Napels. De Serie A-grootmacht nam de oersterke verdediger destijds over van KRC Genk. In de Italiaanse competitie heeft de international zich ontwikkeld tot één van de beste en meest gewilde verdedigers van Europa. Chelsea lijkt nu dus aan de haal te gaan met de rechtspoot. 

The Daily Mirror claimt dat de onttroonde landskampioen ongeveer veertig miljoen euro betaalt voor de Afrikaan. Op Stamford Bridge moet Koulibaly de concurrentie aangaan met onder meer Gary Cahill, John Terry en Kurt Zouma. Voor KRC Genk is dit uiteraard goed nieuws. Want het krijgt zo een deel van de doorverkoop. Hoeveel dat precies bedrag bedraagt, is nog onduidelijk. Napoli betaalde in 2014 ruim acht miljoen euro aan KRC Genk.