'Dessers wekt interesse en kan Lokeren inruilen voor avontuur in het buitenland'

'Dessers wekt interesse en kan Lokeren inruilen voor avontuur in het buitenland'

17-06-2016 08:18

NAC Breda is druk op zoek naar een vervanger voor de vertrokken spits Sjoerd Ars. De Nederlandse tweedeklasser is volgens BN DeStem nu uitgekomen bij Cyriel Dessers van Sporting Lokeren. Dessers heeft echter ook andere opties, zowel in België als in de Eredivisie.

Hans Smulders, de technische man van NAC, volgt Dessers al langere tijd. Inmiddels heeft de club ook al gesproken met de jeugdinternational. In ieder geval is er concurrentie vanuit de Eredivisie, zo weet het dagblad. Om welke club het gaat, is niet bekendgemaakt.

Dessers staat te boek als een balvaste aanvaller, die ook als sterke targetman kan fungeren in een 4-3-3-systeem. Dessers heeft niet alleen interesse uit Nederland gewekt, ook vanuit België is er belangstelling voor hem. De 21-jarige spits geeft echter de voorkeur aan een transfer naar Nederland.

Het jonge talent kwam afgelopen seizoen niet veel in actie bij Lokeren. Hij hoopt daarom dat de club zijn contract wil ontbinden, zodat Dessers transfervrij kan worden aangetrokken door NAC. Overigens lijkt het er ook op dat de Bredase club Enes Ünal, ex-KRC Genk, niet terugziet; voor de aanvaller van Manchester City is er veel interesse uit de Eredivisie.