Nederlaag heeft consequenties: drie Rode Duivels moeten vrezen voor basisplaats

Nederlaag heeft consequenties: drie Rode Duivels moeten vrezen voor basisplaats

15-06-2016 07:57
2

Het roer moet om bij de Rode Duivels na de 2-0 nederlaag tegen Italië. Marc Wilmots lijkt zijn elftal op meerdere plaatsen te wijzigen voor de ontmoeting met Ierland. Drie spelers moeten nadrukkelijk vrezen voor het behouden van de basisplaats.

Volgens diverse media gaat Wilmots in elke linie één wijziging aanbrengen. In de achterhoede lijkt Laurent Ciman zijn plaats op de rechtsback af te moeten staan. Ciman had een negatief aandeel in de openingstreffer door doelpuntenmaker Emanuele Giaccherini niet op te vangen. Wilmots wil tegen de Ieren ook meer dreiging van de flanken en dus zou Thomas Meunier de logische vervanger zijn.

Het middenveld kreeg na de match ook veel kritiek te verwerken. Er was veel ontevredenheid over de opbouw, het tempo en de creativiteit. De bondscoach laat vermoedelijk één middenvelder sneuvelen voor Dries Mertens, die op de rechterflank zou starten. Kevin De Bruyne begint vermoedelijk centraal op zijn vertrouwde nummer '10' positie. Aangezien Axel Witsel altijd een zekerheid is en Wilmots tevreden was over het optreden van Marouane Fellaini, dreigt Radja Nainggolan zaterdag op de bank te zitten.

Tot slot is ook de basisplaats van Romelu Lukaku in gevaar gekomen. De diepe spits was maandag grotendeels onzichtbaar en liet een enorme kans op de 1-1 onbenut. Naar verluidt is de verleiding voor Wilmots groot om Michy Batshuayi een kans te geven.