AA Gent wint op het nippertje van KV Oostende en doet goede zaak voor derde plaats

AA Gent wint op het nippertje van KV Oostende en doet goede zaak voor derde plaats

Gepubliceerd: donderdag 19 mei 2016 om 22:12do 19-05-2016 om 22:12

AA Gent heeft vanavond een goede zaak gedaan met het oog op de derde plaats en het bijhorende Europees ticket. De Buffalo’s wonnen op het veld van Roeselare met 0-1 tegen Oostende. Kalifa Coulibaly scoorde het verlossende doelpunt pas tien minuten voor het einde. 

AA Gent kon vandaag best winnen tegen KV Oostende. Bij winst van Gent waren de Kustjongens al zeker uitgeschakeld voor de derde plaats. Aan die plek hangt een ticket vast voor de Europa League. De Buffalo’s speelden echter inspiratieloos in de eerste helft. Gent eiste de bal op, maar miste de creativiteit om voor echt gevaar te zorgen. Oostende kon wel voor dreiging zorgen op de tegenaanval. Een pegel van Musona trof het doelhout.

Gent kwam sterker uit de kleedkamers en Oostende-doelman Biebauw moest meteen tussenkomen toen Moses Simon alleen voor hem stond. De motor van Gent viel echter al snel weer stil. De Gentenaren hadden veel balbezit, maar geraakten niet in de zestien van Oostende. De wedstrijd leek dood te bloeden tot Coulibaly op de tegenaanval de eindelijk de netten deed trillen. Een zwoegend Gent pakt dan toch de zege tegen Oostende. Daardoor kan het volgende week in een rechtstreeks duel met RC Genk een gooi doen naar de derde plaats.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws