Stoelendans dreigt bij trainers in Eerste Klasse

Stoelendans dreigt bij trainers in Eerste Klasse

09-05-2016 18:23

Er zou na het seizoen wel eens heel wat kunnen veranderen bij de topclubs in Eerste Klasse. Het gonst van de geruchten over een wissel van de macht bij zowel Anderlecht, Club Brugge, AA Gent als Standard Luik.

Besnik Hasi staat al langer ter discussie in het Astridpark. Hij mag sowieso zijn koffers pakken als hij naast de titel grijpt, maar ook in het andere geval is een vertrek zeer waarschijnlijk. Volgens de geruchtenmolen zou paars-wit Vanhaezebrouck willen losweken bij AA Gent. Er lijkt een haar in de boter te zitten tussen de succestrainer en de Buffalo's, waardoor een vertrek tot de mogelijkheden zou behoren. Dat meldt Pascal Scimé, analist bij RTBF.

Bij Standard is ook de positie van Yannick Ferrera niet onbesproken, ondanks de bekerwinst. Volgens Het Laatste Nieuws zou Daniel Van Buyten de trainer liever zien vertrekken. Aleksander Jankovic is een mogelijke opvolger. "Zijn naam wordt nadrukkelijk genoemd op Sclessin. Deze piste is blijkbaar erg serieus. Bovendien is het een man van Olivier Renard. Hij werd trouwens al eens benaderd toen Roland Dûchatelet nog eigenaar was", aldus Scimé.

Rond Michel Preud'homme hangt nog een groot vraagteken, maar hij overweegt na drie seizoenen bij Club Brugge een nieuw avontuur. Ferrera zou volgens Sport/Footmagazine een optie zijn als Preud'homme vertrekt.