Van Buyten zorgt voor wrevel binnen Standard

Van Buyten zorgt voor wrevel binnen Standard

09-05-2016 08:01

Bij Standard Luik rommelt het nog maar eens in de bestuurskamer. Daniel Van Buyten, in de loop van het seizoen aangesteld als Sportief Expert, zorgt er voor heel wat wrevel. Hij zou niet meer achter coach Yannick Ferrera staan en trekt het laken steeds meer naar zich toe.

Standard begon dramatisch aan het seizoen, waarna er heel wat veranderde binnen de club. Yannick Ferrera nam de sportieve touwtjes in handen en Daniel Van Buyten kwam in het bestuur te zitten. De Rouches wonnen dan wel de beker, het in extremis missen van Play-Off 1 zorgde voor heel wat interne strubbelingen. Zo wil Van Buyten een andere trainer, weet Het Laatste Nieuws.

Nochtans besliste de voormalige Rode Duivel mee over de aanstelling van de ex-trainer van STVV. In het begin kwamen de twee goed overeen, maar na een 0 op 6 tegen STVV en Westerlo zit er een haar in de boter. Sinds februari spraken ze elkaar niet meer. Voorzitter Bruno Venanzi steunt Ferrera wel, waardoor die voorlopig aan boord blijft.

Op eigen houtje
Van Buyten zou in de bestuurskamer ook steeds meer het laken naar zich toe trekken. Zijn takenpakket als Sportief Expert is niet afgebakend hij bevindt zich voortdurend in het vaarwater van andere bestuursleden. Hij houdt zich niet aan afgesproken budgetten en beslist regelmatig in zijn eentje. Zo verschenen er al regelmatig buitenlandse testspelers op training, zonder medeweten van Ferrera of technisch directeur Olivier Renard.

Voorzitter Venanzi hield zich tot dusver opvallende afzijdig, maar hakt best snel enkele knopen door wil hij de situatie niet doen escaleren. Na de bekerfinale pleitte hij voor stabiliteit, maar net dat staat nu nu op de helling.