Eersteklasser maakt transferbeleid bekend: We zoeken specifiek naar Belgen

Eersteklasser maakt transferbeleid bekend: "We zoeken specifiek naar Belgen"

Gepubliceerd: zaterdag 7 mei 2016 om 11:23za 07-05-2016 om 11:23

Sinds midden februari is Olivier Renard (36) sportief directeur van Standard. Deze zomer breekt voor hem de eerste transferperiode aan in Luikse loondienst. In Het Belang van Limburg kijkt hij terug op zijn eerste maanden en geeft hij een vooruitblik op de transferperiode.

De eerste maanden heeft Renard zich nog niet veel met de eerste ploeg beziggehouden. Met een reden, zo blijkt: "Het is voor mij heel belangrijk dat we onze jeugdspelers hier houden. Door verschillende redenen is dat de laatste jaren niet gebeurd. Nu waren de eerste signalen positief. Standard heeft nog steeds een goede opleiding."

De profielen van de targets zijn uitgetekend. Opvallend, 'Belg zijn' is een van de criteria: "Dit seizoen hadden we soms moeite om aan zes Belgen in de wedstrijdkern te komen, in de toekomst mogen we dat probleem niet meer hebben."

Kwaliteit
Een goede speler hoeft niet duur te zijn voor Renard. "Ik kijk niet naar namen, wel naar kwaliteit." Wel wil hij snel ageren: "We proberen de komende dagen en weken al spelers te laten tekenen. In principe gaat de ploeg niet ingrijpend veranderen. We willen twee à drie jongens halen, maar dat kan nog veranderen als er anderen vertrekken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moeten er meer Belgen aan de slag in de Jupiler Pro League?

Ja
99%
Nee
1%
(181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws