Breaking news

Veljkovic geeft namen zwart geld: ‘Van Holsbeeck, Leekens en Leko genoemd’

Racing Genk gaat op jacht naar meer, maar heeft drie grote obstakels

Racing Genk gaat op jacht naar meer, maar heeft drie grote obstakels

Gepubliceerd: vrijdag 6 mei 2016 om 10:35vr 06-05-2016 om 10:35

Racing Genk heeft in eigen huis tegen Zulte Waregem maar één optie winnen. Genk is ook de favoriet, maar Peter Maes ziet drie valkuilen.

Ten eerste is er de vermoeidheid die het jonge Genk parten begint te spelen, zegt Maes in een interview met Het Nieuwsblad. Hij kijkt hierbij vooral naar de jonge Leon Bailey, die er een lang seizoen op heeft zitten in zijn eerste profjaar. Ook de in januari aangetrokken Jere Uronen heeft het moeilijk zonder voorbereiding in een fysiek moeilijkere competitie.

Verder is er het terugkomen na een 0/6 tegen AA Gent en Club Brugge, een mentaal zware periode. "Ik weet dat we in de reguliere competitie na een sterke periode plots vier keer op rij verloren hebben. Ik ben er zeker van dat we op dit ogenblik veel verder staan. We hebben meer kwaliteit en we kunnen hoger op het veld iets forceren. Dat beseffen de spelers ook, ze hebben de twee nederlagen geïncasseerd en denken nu dan ook weer vooruit."

Ten slotte is er het gevaar bij de tegenstander, met Leye en Kaya als exponenten. "Zulte Waregem zal ook nu in zijn kansen geloven. Dat hebben ze al elke match gedaan, vorige week trokken ze tegen Oostende vooral voor rust alle registers open. Daarbij speelt Leye een belangrijke rol. Hij neemt de ploeg op sleeptouw. Plus hij scoorde in vijf van de zes matchen in Play-off 1. Tot nu toe hebben we Leye dit seizoen al vrij goed aan banden gelegd maar het blijft opletten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws